ایشان با توجه به برنامه­ های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ظرفیت ها و تهدیدهای منطقه سیستان در کلیه بخش های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در قالب برنامه های علمی و کارشناسی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت راهکارهای اساسی و کارساز در توسعه و امنیت پایدار دارند که به اختصار به برخی از آنها به شرح ذیل پرداخته خواهد شد.

بخش آب: توجه ویژه جهت استفاده بهینه از آب موجود و حق آبه ایران از افغانستان و برنامه ریزی یک زندگی پایدار با برخورداری از آب هیرمند و بدون آن.

کشاورزی و دامپروری: توجه ویژه به بخش کشاورزی و دامپروری با استفاده از روش های علمی و کارشناسی که بخشی از آن در پژوهشکده کشاورزی چاه ­نیمه اجرا شده است.

تجارت: استفاده مناسب از ظرفیت مرز، به فرموده مقام معظم رهبری: اگر محور چابهار-میلک فعال شود، شرق کشور متحول خواهد شد. و ذکر این نکته که مرز یک فرصت است و نه تهدید!

صنعت: سرمایه ­گذاری در بخش صنایع، به ویژه صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی، دامپروری و شیلات جهت ایجاد اشتغال پایدار.

گردشگری: ایجاد زیرساخت­های لازم جهت استفاده از صنعت گردشگری با توجه به استعدادهای فراوان منطقه از قبیل شهرسوخته، کوه­ خواجه، دهانه غلامان، چاه ­نیمه و... شایان ذکر است از سیستان به عنوان بهشت باستان­ شناسان و لندن شرق یاد می کنند.

شهدا و ایثارگران: توجه خاص به خانواده معظم شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان سرافراز که حقیقتا مایه عزت و شرف کلیه آزادگان جهان می­باشند.

بخش فرهنگی: سرمایه­ گذاری ویژه در بخش فرهنگی با توجه به پیشینه فرهنگی غنی سیستان که آن را دارالولایه نامیده ­اند.

توسعه آموزش: توسعه آموزش عالی، فنی و حرفه ای، آموزش و پرورش و... که به همراه خود اشتغال پایدار نیز بوجود می­آورد.

جوانان: توجه ویژه به امر اشتغال، مسکن، ازدواج، ورزش و تحصیل جوانان که سرمایه­ های اصلی جامعه ­اند. (اگر حداقل دو امکان برای یک انسان فراهم شود، یعنی دانایی و رفاه نسبی، آن­گاه آن انسان در جاده سلامت به سر می­برد، در غیر اینصورت معلوم نیست چه اتفاقی برای وی رخ دهد.)

اتاق فکر: استفاده از ظرفیت نخبگان در بخش­های مختلف (آدم عاقل کسی است که در عقل دیگران شریک شود، انسان هرچقدر باتجربه باشد بی­ نیاز از دانش و تجربه دیگران نمی­باشد.)

خدمات: توجه ویژه به بخش خدمات که خود در امر اشتغال نیز نقش بسزایی دارد.

محیط زیست: توجه ویژه به محیط زیست و منابع طبیعی و احیای تالاب بین­ المللی هامون.

سلامت جامعه: توجه خاص به ارتقا سطح سلامت جامعه.

مبلمان شهری: ایجاد زیرساخت­های لازم جهت زیبایی شهرها و روستاهای منطقه.

انرژی­های نو: توجه جدی به استفاده ازانرژی های نو وجایگزین با استفاده ازظرفیت باد و خورشید درمنطقه.

اتمام پروژه های نیمه ­تمام: پیگیری جدی جهت اتمام پروژه­ های نیمه ­تمام به­ ویژه در زمینه­ های انرژی و حمل و نقل (گازرسانی، بزرگراهها، آزادراهها، قطار و مصوبات دولت در سال 1384)

 

مردم را نا امید  نکرده  و آیه یاس نخوانیم.